Risotto met gegrilde paddestoelen
funghi porcini secchi van Castellino

Ingrediënten voor 4-6 personen grilled mushroom risotto

  • 1.5 liter warme kippenbouillon
  • Handje gedroogde Castellino Fungi Porcini
  • Primoljo extra vergine olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 stengels selderij fijngesneden
  • 400 gram Carnaroli risotto rijst van Principato
  • 150 ml witte wijn
  • Zout en peper
  • 4 handen verse, gesneden paddenstoelen
  • Verse en gesneden kervel, dragon en peterselie
  • Sap van 1 citroen
  • 25 gram boter
  • 2 handjes Parmezaanse kaas

Bereidingswijze
Verhit de bouillon en laat het op een laag pitje staan. Doe de Fungi Porcini in een kopje en giet er voldoende bouillon bij, zodat de Fungi Porcini onder water staan. Laat ze wellen tot het zacht is geworden. Haal ze uit het kopje en snijd ze dan klein.

Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit daarin zachtjes de ui en de selderij gedurende 10 minuten. Zet hierna het vuur hoger voeg de rijst erbij. Voeg ondertussen de witte wijn toe. Blijf roeren tot de vloeistof is opgenomen.

Voeg dan de bouillon waarin de Fungi Porcini is geweld, de gesneden Fungi Porcini, een flinke mespunt zout en een scheut bouillon uit de pan toe. Zet het vuur lager en blijf roeren in de rijst, voeg elke keer als de bouillon opgenomen is een nieuwe scheut bouillon uit de pan toe. Ga zo door tot de rijst gaar is; dit duurt ongeveer 30 minuten. Pak ondertussen een grillpan en bak hierin, zonder vet, de gesneden paddenstoelen tot ze zacht zijn. Doe ze hierna in een bakje met de vers gesneden kruiden, het citroensap en een snufje zout. Meng dit goed, zodat de smaken in elkaar over gaan.

Haal de risotto van het vuur, doe de boter en de Parmezaanse kaas erdoor en laat de kaas en boter smelten. Leg de risotto op een bord en leg de gegrilde, gemarineerde paddenstoelen er bovenop en rasp eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas over het geheel.

Buon appetito!